verwacht: 3 t/m 12 september 2021

Tijdens het fortenfestival is het groot feest in de Hollandse Waterlinies. Alle activiteiten tijdens deze feestweek staan in het teken van de geheimen van de waterlinie. Of het nu een spannende escaperoom is, het ontdekken van geheime plekken op een fort samen met een gids of het spelen van een speciaal smokkelaars spel: het is allemaal mogelijk.

Hopelijk is het dubbel feest tijdens het Fortenfestival: de Nieuwe Hollandse Waterlinie hoopt dan te horen of het benoemd wordt tot Unesco werelderfgoed. Samen met de Stelling van Amsterdam, die al 25 jaar op de werelderfgoedlijst staat, zijn deze verdedigingslinies dan de Hollandse Waterlinies.

Bekijk hier binnenkort alle activiteiten tijdens het fortenfestival

Let op: alle activiteiten zijn onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

De Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. De Stelling van Amsterdam is al UNESCO Werelderfgoed sinds 1996. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam en hoopt in 2021 de status te krijgen.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: