Verwacht: 19 & 20 juni 2021

Ontdek fietsend de omvang van de Hollandse Waterlinies, een erfgoed van wereldformaat! In het weekend van 19 en 20 juni 2021 vinden verschillende recreatieve fietsrondjes plaats. Ook kan wielrennend Nederland zijn hart ophalen tijdens een monsterwielrenroute.

Recreatieve rondjes | 19 juni

Tijdens de recreatieve rondjes fiets je door het Hollandse Waterlinies-landschap en ontdek je de functie van het gebied in het verleden, het heden en de toekomst. Fiets 40 of 60 km vanuit Purmerend, Abcoude, Utrecht of Gorinchem. De rode draad? Genieten van lokale gastvrijheid, rondleidingen door boswachters op de bijzondere erfgoedlocaties in de Hollandse Waterlinies en de mooie routes door het waterlinielandschap. Vandaag ga je niet alleen fietsen, maar ga je ook ontdekken! Na een feestelijke finish krijg je een mooie herinneringsmedaille uitgereikt.

Monsterwielrenroute | 20 juni

Tijdens de monsterwielrenroute is het mogelijk om 300 km, 200 km en 100 km door het waterlinielandschap te fietsen. Een enorm sportieve uitdaging! De wielrenroute leidt je door wisselende landschappen en langs waterwerken, molens en dijken. Om de ca. 50 km kom je een verzorgingspost tegen op een van de prachtige forten van de Stelling van Amsterdam of de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Inschrijven voor de recreatieve rondjes én de monsterwielrenronde is nu mogelijk. Boek hier je ticket!

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: