Nu te boeken

Het pop-up restaurant SterkWater slaat na een paar succesvolle edities in de provincie Utrecht, haar kampement op in het hele gebied van de Hollandse Waterlinies. SterkWater vertelt de verborgen geheimen van de Hollandse Waterlinies.

Laat je een avond verleiden met verhalen, muziek, beleving en een vijfgangen diner geïnspireerd op de unieke locatie en het verhaal van het erfgoed. Alle gerechten zijn gebaseerd op de geheimen van het erfgoed van wereldformaat. Duurzaamheid en voedsel uit de streek zijn de rode draad in de edities.

Bekijk hieronder de geplande edities van SterkWater

Let op: alle SterkWater-evenementen zijn onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Fort Abcoude
14 april t/m 8 mei 2022

Fort bij Abcoude is het oudste fort (1885) van de Stelling van Amsterdam. Het is het laatste fort dat werd gebouwd uit baksteen. Kom dineren in het oude kruitmagazijn, naast de slaapvertrekken van de soldaten!

Meer informatie & tickets

Fort Giessen
7 juli t/m 31 juli 2022

Het meest zuidelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort is een echte verborgen parel, het ligt letterlijk begraven onder de natuur! Geniet van een heerlijk diner en de verborgen verhalen van dit fort.

Meer informatie & tickets

Slot Zuylen
21 juli t/m 14 augustus

Tijdens een heerlijk diner op Slot Zuylen ontdek je meer dan 750 jaar geschiedenis. Bijvoorbeeld over de Prins van Oranje, die de vijand ter nauwer nood wist te stoppen aan de Hollandse Waterlinie.

Meer informatie & tickets

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: