Vanaf 17 juni 2021

Het pop-up restaurant SterkWater slaat na een paar succesvolle edities in de provincie Utrecht, haar kampement op in het hele gebied van de Hollandse Waterlinies. SterkWater vertelt de verborgen geheimen van de Hollandse Waterlinies.

Laat je een avond verleiden met verhalen, muziek, beleving en een 4-gangen diner geïnspireerd op de unieke locatie en het verhaal van het erfgoed. Alle gerechten zijn gebaseerd op de geheimen van het erfgoed van wereldformaat. Duurzaamheid en voedsel uit de streek zijn de rode draad in de edities.

Bekijk hieronder de geplande edities van SterkWater

Let op: alle SterkWater-evenementen zijn onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Muiderslot

17 t/m 20 juni | 25 t/m 27 juni | 1 t/m 4 juli | 15 t/m 18 juli

Kasteel Muiderslot kent zoveel gezichten. Het was ooit tolhuis, brouwerij en verdedigingswerk maar bovenal het kruispunt van maar liefst vier Hollandse waterlinies. Door de jaren heen is het kasteel gebruikt, bewoond, bezet, belegerd, gesloopt en weer opgeknapt. Ontdekt meer dan 700 jaar geschiedenis aan het water. Geniet van een avond vol heerlijke gerechten en bijzondere verhalen.

5-gangendiner inclusief bijpassende dranken, koffie/thee en een avond met muziek en beleving voor €84,95 p.p.

Meer informatie & reserveren

Fort Giessen

8 t/m 11 juli | 15 t/m 18 juli | 22 t/m 25 juli

Fort Giessen is het meest zuidelijke Brabantse fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort is een echte verborgen parel en ligt letterlijk begraven onder de natuur. Ontdek het fort met één van de grootste nog intacte artillerieloodsen van Nederland. Geniet van een heerlijk diner en de verborgen verhalen van dit bijzondere fort.

5-gangen diner inclusief bijpassende dranken, bijzondere verhalen en live muziek voor €79,95 p.p.

Meer informatie & reserveren

Fort Rijnauwen

5 t/m 8 augustus | 12 t/m 15 augustus | 19 t/m 22 augustus| 26 t/m 29 augustus

Het imposante Fort Rijnauwen. Zo mooi en zorgvuldig gebouwd dat Koning Willem III bevriende koningshuizen en hoge militairen graag meenam naar het fort om te pronken. Gebouwd tussen 1868 en 1872 maakte het destijds onderdeel uit van het meest moderne en belangrijkste verdedigingslinie in Nederland. Samen met Ruigenhoek, Voordorp, Hoofddijk, Vechten en het hemeltje vormden ze een fortenkring voor de bescherming van de stad Utrecht.

5-gangendiner inclusief drankarrangement, koffie/thee en een avond met muziek en beleving voor €84,95 p.p.

Meer informatie & reserveren

De Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. De Stelling van Amsterdam is al UNESCO Werelderfgoed sinds 1996. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam en hoopt in 2021 de status te krijgen.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: