Van land art en toneelvoorstellingen tot artists in residence op bijzondere plekken in het waterlinielandschap: deze zomer vind je op verschillende plekken in de Hollandse Waterlinies kunst en cultuur. Alle activiteiten verbeelden samen het landschap van de waterlinies en laten je kennismaken met de geheimen van het gebied. Verschillende vormen van kunst en cultuur in de buurt zijn aan elkaar verbonden met wandel- of fietsroutes.

Let op: een aantal kunstwerken en activiteiten die onderdeel waren van de Waterlinie Kunstroutes, waren te beleven in de zomer van 2021. Desondanks zijn de routes nog steeds bruikbaar en is er genoeg moois te zien onderweg!

Bekijk hier de routes

Let op: alle activiteiten en routes zijn onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: