3 juli 2021 & 9 oktober 2021

De Waterlinie Wandeltocht is een wandelevenement dat je niet wilt missen! De verschillende wandeltochten aan de Zuiderzee, rond Utrecht en door de Vestingdriehoek voeren je langs de vele mooie forten en het waterlinielandschap.

Forten die normaal dicht zijn voor publiek openen voor dit evenement haar deuren. Op alle forten valt iets te beleven en je ontdekt het verhaal van het waterlinielandschap tussen de forten. Waarom is het zo groen gebleven rondom Utrecht? Wat is een Plofduiker? Wat doet dat sluisje daar? Je weet het pas als je het ziet.

Bekijk hieronder de verschillende edities van de Waterlinie Wandeltocht

Waterlinie Wandeltocht Utrecht
9 oktober 2021

Ontdek het rijke waterlinielandschap vol forten en lunetten rond Utrecht met een van de vijf routes door dit gebied. Met de keuze uit een wandeling van 38 km, 24 km, 20 km, 14 km en 10 km is er voor ieder wat wils.

Meer informatie & reserveren

Waterlinie Wandeltocht Vestingdriehoek
Onder voorbehoud

Wandel door de Vestingdriehoek, waar natuur, geschiedenis en het water nauw verbonden zijn. Je kunt kiezen uit twee routes van 22 km en 11km. Onderweg zie je Slot Loevestein, Woudrichem, Gorinchem en verschillende forten.

Meer informatie & reserveren

Let op: alle Waterlinie Wandeltochten zijn onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. De organisatie spant zich in om een veilig evenement te organiseren. Wil je deze informatie lezen over de wandeltochten bij Utrecht? Bekijk dan deze pagina.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: