Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies

We sluiten de Linies stond gepland in september 2021, maar in verband met de huidige coronamaatregelen hebben we moeten besluiten om het evenement te verplaatsen naar 2022. Zodra de data bekend zijn zullen ze hier op de deze pagina staan. De video mapping op de Plofsluis in Nieuwegein gaat wel door op 4 september.

Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet.

Voor We sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt de werking van zoveel mogelijk waterwerken tijdens We sluiten de Linies in korte tijd getest.

8D podcast Geheim Water

In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

Fortenfestival

Op de forten rond de waterwerken is het hele weekend het fortenfestival waarin ook het geheim van het water en de waterwerken centraal staan.

We Sluiten de Linies is een productie van programmaleider Annelou Evelein en producent Mattijn Boerkamp.

Het project wordt mogelijk gemaakt door Waterschap Rivierenland, Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Rijkswaterstaat.

Let op: alle activiteiten zijn onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: