We Sluiten de Linies

Datum: Vrijdag 14 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Verken tijdens We Sluiten de Linies het gebied rond het Boezemgemaal en het Fort Bezuiden Spaarndam! Laat je meevoeren door de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.

Van deep dive tot ontspanning

Wil jij alles weten over het watermanagementsysteem van de Hollandse Waterlinies en waterbeheer vandaag de dag? Kom dan naar We Sluiten de Linies bij het Boezemgemaal en het Fort Bezuiden Spaarndam! Bij en in het Boezemgemaal, het beeld van Hans Brinker, de Balkbrug en de Liniewal vertellen een expert van Waterschap Amstel, Gooi & Vecht en gidsen van de Historische Werkgroep Spaarndam jou er alles over. Is het na deze deep dive in de wereld van het water tijd voor wat ontspanning? Bekijk dan de kleine tentoonstelling bij Speeltijd Nieuw Leven of laat je meevoeren door de verhalenverteller, ondersteund door warme en nautische accordeonklanken.

Horeca

Je kunt terecht bij Fort Zuid voor een borrel en diner. Geniet van een hamburger, saté of vegetarisch menu voor €15,-. Reserveer vooraf via info@fort-zuid.nl.

We Sluiten de Linies op Fort Bezuiden Spaarndam is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: