We Sluiten de Linies

Datum: Zaterdag 15 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

De bossen en weilanden van complex Oud-Zuilen zijn onderdeel van de Hollandse Waterlinies. Ga in dit prachtige groene landschap op verkenningstocht, laat je meevoeren door de lichtprojecties en maak kennis met de verhalen van de waterlinies!

Natte en droge voeten

Waar de Hollandse Waterlinies bedoeld waren om de vijand tegen te houden met water, zorgen twee prachtige molens vandaag de dag voor droge voeten in Complex Oud-Zuilen. Tijdens We Sluiten de Linies worden deze molens en de omgeving prachtig uitgelicht. Ook vertellen de twee molenaars van deze watermolens over hun eeuwenoude ambacht. De Polderwachter, Marchel Bleekendaal, vertelt je hoe het landschap de Hollandse Waterlinies heeft gevormd, en hoe de waterlinies vervolgens het landschap hebben veranderd. Een sterk verhaal met water in de hoofdrol! Kun je geen genoeg krijgen van verhalen over dit prachtige gebied? Luister dan naar de verhalenverteller die je meeneemt in een verhaal over water als vijand en als bondgenoot.

Bekijk hier de volledige programmering!

Startpunt

We Sluiten de Linies start bij de Westbroekse Molens.

Horeca

Heb je trek gekregen na alle belevenissen? Kom dan naar de foodtruck van Ocuisine: de Dutch Oven is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van forten, kastelen en de Hollandse Waterlinies. Geniet van een ‘Sloppy Joe’, wafels en verschillende warme en koude dranken!

Kom op de fiets!

In Complex Oud-Zuilen is beperkt parkeergelegenheid. We adviseren je op de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Deze kun je neerzetten ter hoogte van Tuinbouwweg 33 in Maarssen. Vanaf hier is het ongeveer 300 meter wandelen naar de molens.

We Sluiten de Linies in Complex Oud-Zuilen is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: