We Sluiten de Linies

Datum: Zaterdag 22 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Hou je van kunst en cultuur? Dan kom je op Fort Asperen helemaal aan je trekken! Tijdens We Sluiten de Linies is een bezoek aan het fort extra leuk: kom genieten van een heerlijk diner of een borrel en verhalen over de Hollandse waterlinies.

Sluizen in de hoofdrol

Fort Asperen werd ooit gebouwd om de rivier de Linge af te sluiten en de nabijgelegen sluizen te verdedigen. Tijdens We Sluiten de Linies spelen deze sluizen een belangrijke rol: de Waaiersluis wordt geopend door experts van Waterschap Rivierenland en een verteller je mee in het verhaal van de Noordsluis. Ga mee met een van de gidsen voor een rondleiding over het fort fo bekijk een animatiefilm van kunstenaar Chok Wah Man in de genieloods. Heb je alle verhalen in je opgenomen? Voed dan je innerlijke mens met een borrel of diner op het fort!

Bekijk hier de volledige programmering!

Startpunt

We Sluiten de Linies start bij Fort Asperen.

Horeca

Ook de innerlijke mens wordt verzorgd tijdens We Sluiten de Linies: geniet van een diner of borrel op Fort Asperen.

Kom op de fiets!

Bij het fort is beperkt parkeergelegenheid beschikbaar. We adviseren je op de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Ze deze dan neer aan de Langendijk, voorbij het fort.

We Sluiten de Linies op Fort Asperen is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies en Waterschap Rivierenland.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: