We Sluiten de Linies

Tijdens We Sluiten de Linies ben je van harte welkom op Fort Asperen. Laat je onderdompelen in het verhaal van de waterlinies en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.

verhalen en uitleg

Tijdens We Sluiten de Linies op Fort Asperen kun je op diverse manieren kennismaken met het geheim van het water in de Hollandse Waterlinies. Ga mee met de vrijwilligers van het fort voor een rondleiding, bekijk een film over de Hollandse Waterlinies of wandel langs de verlichte Lingesluizen. Luister bij de Noordsluis naar het verhaal van de verhalenverteller of naar de uitleg van een expert van Waterschap Rivierenland. Ook bij de Waaiersluis geeft een expert van het waterschap je meer informatie.

Horeca

Ook de innerlijke mens wordt verzorgd tijdens We Sluiten de Linies: geniet van een diner, borrel, een productmarkt en muziek op Fort Asperen.

We Sluiten de Linies op Fort Asperen is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies en Waterschap Rivierenland.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: