We Sluiten de Linies

Verken tijdens We Sluiten de Linies het gebied om en op Fort Bezuiden Spaarndam! Laat je meevoeren door de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.

Verhalen en uitleg

Op verschillende plekken langs de prachtig aangelichte route van We Sluiten de Linies, vind je gidsen van de Historische Werkgroep Spaarndam. Bij de theatertent in het dorp Spaarndam kun je luisteren naar een verhalenverteller. Een expert van Amstel, Gooi en Vecht vertelt je bij het Boezemgemaal alles over de werking van het systeem. Naast Fort Zuid ben je welkom om een kleine tentoonstelling van de Historische Werkgroep Spaarndam te bewonderen.

Horeca

Je kunt terecht bij Fort Zuid voor een borrel en diner.

We Sluiten de Linies op Fort Bezuiden Spaarndam is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: