We Sluiten de Linies

Datum: Vrijdag 14 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Tijdens We Sluiten de Linies is bij de Zeesluis en in de omgeving van het Fort bij Edam van alles te beleven! Loop rond en geniet van verhalen, kunst en cultuur.

Van Zeesluis tot vleermuis

We Sluiten de Linies rond het Fort bij Edam en in het bijzonder de nabijgelegen Zeesluis laat je kennismaken met het verleden, heden en de toekomst van de Hollandse Waterlinies. Wat betekende het vroeger voor soldaten om in het fort te leven, hoe werkten de waterlinies en wat zie je daar vandaag de dag nog van terug? Een verhalenverteller en experts van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laten je kennismaken met dit unieke stukje geschiedenis dat tot op de dag van vandaag doorwerkt: expert Colette Cramer vertelt over het inundatieveld en de peilschaalpaal. Ben je na al deze kennis toe aan wat ontspanning? Laat je dan meevoeren door de muziek van zangeres en accordeoniste Sofie de Klerk: zij laat haar klanken stromen bij de Zeesluis.

Horeca

Voor een hapje en een drankje tijdens We Sluiten de Linies kun je terecht bij Strandbad Edam. Op Fort Edam wordt koffie en thee aangeboden.

We Sluiten de Linies op het Fort bij Edam is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Staatsbosbeheer.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: