We Sluiten de Linies

Loop rond en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies op Fort bij Edam!

Verhalen en uitleg

Luister tijdens We Sluiten de Linies naar het verhaal over het water in de Hollandse Waterlinies, verteld door een verhalenverteller bij de Zeesluis. Op deze plek kun je ook al je vragen over de werking van de sluis stellen aan een expert van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Op Fort Edam vertelt een boswachter van Staatsbosbeheer je alles over de bijzondere planten en dieren op het fort. In het museum binnen in het fort ontdek je de verhalen over het soldatenleven op het fort.


Horeca

Voor een hapje en een drankje tijdens We Sluiten de Linies kun je terecht bij Strandbad Edam. Op Fort Edam wordt koffie en thee aangeboden.

We Sluiten de Linies op het Fort bij Edam is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Staatsbosbeheer.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: