We Sluiten de Linies

Tijdens We Sluiten de Linies ben je van harte welkom op Fort bij Spijkerboor. Laat je verrassen door de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.

Verhalen en uitleg

Tijdens We Sluiten de Linies vertellen gidsen op verschillende locaties op en om Fort Spijkerboor over het fort en de omgeving. Op het fortterrein, vlak bij de molen, staat een verhalenverteller. Op het fort staat een expert van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In het fort kun je het museum bezoeken. Het verhaal van de Hollandse Waterlinies liever in beeld bekijken? Op de gevel van het fort wordt een film over de Hollandse Waterlinies geprojecteerd.

Horeca

Tijdens We Sluiten de Linies kun je in het Theehuis genieten van een borrel en diner.

We Sluiten de Linies op Fort bij Spijkerboor is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Natuurmonumenten.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: