We Sluiten de Linies

Datum: Vrijdag 14 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Tijdens We Sluiten de Linies ben je van harte welkom op het Fort bij Spijkerboor. Laat je verrassen door de lichtprojecties, de verhalen van experts en vertellers en het museum in het fort.

Kom verwonderen en ontdekken!

Tijdens We Sluiten de Linies bij het Fort bij Spijkerboor ontdek je het fort en de omgeving. Wil je meer weten over de werking van het verdedigingssysteem van de Hollandse Waterlinies, het waterbeheer vandaag de dag of de bijzondere planten en dieren die rond het fort leven? Een expert van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en gidsen van Natuurmonumenten vertellen je er alles over.

Waterexpert Jan Adriaansz. Leeghwater (1575-1650) zelf nodigt je uit bij het gat van Spijkerboor om te vertellen over het droogmaken van de Beemster. Hij zal smakelijk vertellen over zijn doorbraak als specialist op de kermis van Amsterdam met zijn ‘onderwaterconste’. En ook over de moeite en kosten van het droogmaken van de Beemster als waterwerk: werk dat de geschiedenis van Nederland voor altijd veranderde. 

Naast alle prachtige verhalen kun je het museum in het fort bezoeken, of je verwonderen over de geprojecteerde animatie van kunstenaar Chok Wah Man op de gevel van het fort.

Bekijk de volledige programmering!

Startpunt

We Sluiten de Linies start bij het Fort bij Spijkerboor.

Horeca

Tijdens We Sluiten de Linies kun je bij de buitenbar op het fortterrein genieten van een borrel of een lekkere hamburger van de barbecue. Let op: voor de barbecue kun je tot en met woensdag 12 oktober reserveren door een e-mail te sturen aan events@4tress.co!

Kom op de fiets!

 Er is zeer beperkte parkeergelegenheid beschikbaar. Kom je toch met de auto? Dan kun je deze parkeren aan de Westdijk.

We Sluiten de Linies op Fort bij Spijkerboor is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Natuurmonumenten.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: