We Sluiten de Linies

Je bent van harte welkom op Fort Everdingen en Werk aan het Spoel tijdens We Sluiten de Linies. Laat je meevoeren door lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.

Verhalen en Uitleg

Tijdens We Sluiten de Linies op Fort Everdingen en Werk aan het Spoel vertellen verschillende gidsen je verhalen langs de prachtig aangelichte route. Bij het torenfort van Fort Everdingen vind je een verhalenverteller, terwijl in de fortgang muzikanten van theatergroep LINK optreden. Deze groep verzorgt ook een optreden bij de ‘verzonken bunker’. Een expert van Waterschap Rivierenland vertelt je alles wat je wil weten bij de Beersluis.

Horeca

Bij Caatje aan de Lek bij Werk aan het Spoel kun je genieten van een hapje en een drankje. Het terras van de Fortbrouwerij Duits & Lauret is de hele avond geopend.

We Sluiten de Linies op Fort Everdingen en Werk aan het Spoel is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies en Waterschap Rivierenland.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: