We Sluiten de Linies

Datum: Vrijdag 21 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Op een dromerige plek aan de Lek vind je het stoere Fort Everdingen. Op loopafstand langs de Lek ligt het gastvrije Caatje aan de Lek, gevestigd in Werk aan het Spoel. Kom je tijdens We Sluiten de Linies ook genieten van theater, muziek, verhalen en fortenbier?

Ontspan met een biertje en leer van experts

Fort Everdingen is de thuishaven van bierbrouwerij Duits en Lauret. Tijdens We Sluiten de Linies kan een lekker biertje daarom natuurlijk niet ontbreken! Een verhalenverteller in het torenfort en optredens door LINK Locatie Theater in de contrescarp maken het feest compleet. Ook bij de verzonken bunker op het fortterrein kun je genieten van hun theater en muziek.

Net buiten het fort vind je de goed bewaard gebleven beersluis: een dam met daarin een sluis die open kon om het water van de Lek over de omliggende weilanden te laten stromen, zodat de rivier zelf onbereikbaar werd voor vijandelijke legers. Ook markeert Fort Everdingen het eindpunt van de Diefdijk, die ervoor zorgde dat de inlaat van het water gecontroleerd verliep. Klinkt dat allemaal ingewikkeld? Maak je geen zorgen! Tijdens We Sluiten de Linies vertelt een expert van Waterschap Rivierenland je alles wat je wil weten!

Culinair genieten, films en muziek

Heb je Fort Everdingen helemaal ervaren? Wandel dan door naar Werk aan het Spoel! In één van de bomvrije gebouwen wordt een animatievideo van kunstenaar Chok Wah Man vertoond. De gidsen van Werk aan het Spoel verzorgen een rondleiding voor geïnteresseerden. Ben je een kunstliefhebber? Dan kom je op het fort helemaal aan je trekken: aan de noordkant van het fortterrein kun je genieten van 4 kunstwerken, geplaatst door LekArt. Er zijn foto’s te zien van Saskia Boelsums en Loek van Vliet. Ook zijn er twee riviergezichten van de wereldberoemde oude meesters Jan van Goyen en Jacob van Ruisdael te bewonderen. Heb je dorst gekregen? Ga dan naar de buitenbar voor een verwarmend drankje.

Bekijk hier de volledige programmering!

Startpunt

We Sluiten de Linies start bij Fort Everdingen.

Horeca

Bij Caatje aan de Lek bij Werk aan het Spoel kun je genieten van een hapje en een drankje. Het terras van de Fortbrouwerij Duits & Lauret is de hele avond geopend.

Kom op de fiets!

Bij Fort Everdingen en Werk aan het Spoel is beperkt parkeergelegenheid beschikbaar. We adviseren je op de fiets te komen.

We Sluiten de Linies op Fort Everdingen en Werk aan het Spoel is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies en Waterschap Rivierenland.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: