We Sluiten de Linies

Laat je verrassen door de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies op Fort Honswijk en Lunet aan de Snel.

Verhalen en uitleg

Op verschillende plekken langs de prachtig aangelichte route vind je gidsen van het fort en de lunet. Lunet aan de Snel is voor We Sluiten de Linies volledig opengesteld ter bezichtiging. Op deze plek vind je ook een expert van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Binnen in het lunet is de expositie ‘Kunst van Boven’ te zien. In de remise van Fort Honswijk wordt doorlopend een video getoond in het kader van Ode aan de Hollandse Waterlinies. Op het uitkijkpunt van Lunet aan de Snel krijg je met behulp van een app meer informatie over de remise van Fort Honswijk. In Lunet aan de Snel is ook een video over het educatieve project Waterfort en het thema water te zien. Bij het torenfort van Fort Honswijk staat een verhalenverteller.

Horeca

Op Lunet aan de Snel vind je een terras met eten, drinken en muziek.

We Sluiten de Linies op Fort Honswijk en Lunet aan de Snel is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: