We Sluiten de Linies

Datum: Vrijdag 21 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Van Augmented Reality tot spannende soundscapes: het kan bijna niet anders dan dat je verrast wordt tijdens We Sluiten de Linies op Fort Honswijk en Lunet aan de Snel!

Augmented Reality & soundscapes

Op het prachtige Eiland van Schalkwijk ligt het waterlinie-erfgoed voor het oprapen! Op verschillende plekken langs de route vind je gidsen van Fort Honswijk en de Lunet aan de Snel. Speciaal voor We Sluiten de Linies is Lunet aan de Snel volledig opengesteld ter bezichtiging. In dit kleine verdedigingswerk kun je genieten van een prachtige film, bijzondere foto’s van fotograaf Geert Mul, een lekker hapje of drankje en verhalen van een verhalenverteller. Ook kun je je hier in de wereld van Augmented Reality begeven.

Ben je uitgekeken op Lunet aan de Snel? Wandel dan door naar Fort Honswijk, dat op loopafstand ligt. In de poterne en munitieruimtes rond het fort wordt je ondergedompeld in een andere dimensie door bijzondere soundscapes, terwijl je in het fort een fototentoonstelling kunt bewonderen. Bij de Lekdijk, vlakbij het fort vertelt een expert van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden over de verdwenen inlaatsluis van Fort Honswijk, die ooit het hele Eiland van Schalkwijk onder water kon laten lopen …

Bekijk hier de volledige programmering!

Startpunt

We Sluiten de Linies start bij Lunet aan de Snel.

Horeca

Op Lunet aan de Snel vind je een terras met eten, drinken en muziek.

Kom op de fiets!

We adviseren bezoekers op de fiets te komen. Kom je met de auto? Parkeer je auto dan op de grote parkeerplaats aan de Lekdijk.

We Sluiten de Linies op Fort Honswijk en Lunet aan de Snel is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: