We Sluiten de Linies

Datum: Zaterdag 15 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Op Fort Nieuwersluis ontmoeten de Hollandse Waterlinies en de Koude Oorlog elkaar. Maak tijdens We Sluiten de Linies kennis met deze unieke historische plek. Proef de sfeer van vroeger, luister naar verhalen en geniet van de prachtigste lichtprojecties.

Verhalen en uitleg

Wist je dat Fort Nieuwersluis tijdens de Koude Oorlog een commandopost van van de Bescherming Burgerbevolking was? Tijdens We Sluiten de Linies kun je je verdiepen in dit unieke stukje geschiedenis door de tentoonstelling in het fort te bekijken. Na jezelf te hebben ondergedompeld in de geschiedenis brengen de gidsen van Natuurmonumenten en experts van het Waterschap Amstel, Gooi & Vecht je weer terug in het heden: welke dieren en planten vind je rond het fort? En hoe werkt de waterhuishouding in dit gebied? De mooiste verhalen over de Hollandse Waterlinies, gebracht door een verhalenverteller, maken je bezoek compleet.

Bekijk hier de volledige programmering!

Startpunt

We Sluiten de Linies start bij Fort Nieuwersluis.

Horeca

In de Theetuin op het fort kun je genieten van een borrel en diner.

Kom op de fiets!

In Nieuwersluis is beperkt parkeergelegenheid. We adviseren je daarom om op de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Deze kun je kwijt bij de Penitentiaire inrichting. Vol is vol!

We Sluiten de Linies op Fort Nieuwersluis is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies, Natuurmonumenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, met dank aan Rederij de Kampioen.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: