We Sluiten de Linies

Loop rond en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies op Fort Nieuwersluis.

Verhalen en uitleg

Op verschillende locaties langs de prachtig uitgelichte route staan gidsen van waterschap Amstel Gooi en Vecht en Natuurmonumenten tijdens We Sluiten de Linies. Aan de Vecht vind je een verhalenverteller. Bij de Schutsluis en de Damsluis staan experts van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Een gids van Natuurmonumenten staat op het fort. In het fort is een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van Fort Nieuwersluis. Op het fort vind je kunst van de Kunstronde.

Horeca

In de Theetuin op het fort kun je genieten van een borrel en diner.

We Sluiten de Linies op Fort Nieuwersluis is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: