We Sluiten de Linies

Datum: Zaterdag 22 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Gorinchem is niet alleen de mooiste vestingstad van Nederland, deze plek ademt ook nog eens Hollandse Waterlinies! Laat je tijdens We Sluiten de Linies meevoeren door verhalen, kunst, cultuur, muziek en heerlijk eten.

Van foodtruck tot korenmolen

Van middeleeuwse nederzetting tot vestingstad met bastions, poorten en een poterne: in Gorinchem kun je de geschiedenis van de Hollandse Waterlinies in optima forma beleven. Tijdens We Sluiten de Linies kun je in de vestingstad verschillende vormen van kunst, muziek en optredens ontdekken. Heel bijzonder is het sluiten van de Dalempoort door een expert van Waterschap Rivierenland. In geval van hoogwater kan de coupure in deze poort nog steeds gebruikt worden! Hier kun je ook genieten van mooie muzikale klanken van The Vocals van Zangwerkplaats Gorinchem onder leiding van Helga Buitelaar.

Vlakbij de Dalempoort is wal- en korenmolen De Hoop te vinden. Hier wordt je weggeblazen door de prachtige dancemoves van dansgezelschap Breaksquad. Bij het brugwachtershuis neemt een verhalenverteller je mee in de geschiedenis van de Hollandse Waterlinies. Als klap op de vuurpijl kun je buiten de Waterpoort genieten van een verrassingsact!

Bekijk hier het volledige programma!

Startpunt

We Sluiten de Linies start Buiten de Waterpoort.

Horeca

Je kunt genieten van borrel en diner bij lokale horeca. Bij de korenmolen vind je foodtrucks die je een heerlijk menu aanbieden.

Kom op de fiets!

In Gorinchem is beperkt parkeergelegenheid beschikbaar. We adviseren je op de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Zet deze dan neer Buiten de Waterpoort.

We Sluiten de Linies in Gorinchem is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en het Waterschap Rivierenland.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: