We Sluiten de Linies

Datum: Zaterdag 22 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Gorinchem is niet alleen de mooiste vestingstad van Nederland, deze plek ademt ook nog eens Hollandse Waterlinies! Laat je tijdens We Sluiten de Linies meevoeren door verhalen, kunst, cultuur, muziek en heerlijk eten.

Van foodtruck tot korenmolen

Van middeleeuwse nederzetting tot vestingstad met bastions, poorten en een poterne: in Gorinchem kun je de geschiedenis van de Hollandse Waterlinies in optima forma beleven. Tijdens We Sluiten de Linies vind je rond de stadspoorten en de soldatenwal foodtrucks die je een heerlijk menu aanbieden. Is de innerlijke mens gevuld? Vervolg dan je route de stad in, onderweg ontdek je verschillende vormen van kunst, muziek en optredens. Heel bijzonder is het sluiten van de Dalempoort door een expert van Waterschap Rivierenland. In geval van hoogwater kan de coupure in deze poort nog steeds gebruikt worden!

Vlakbij de Dalempoort is wal- en korenmolen De Hoop te vinden. Hier neemt een verhalenverteller je mee in de geschiedenis van de Hollandse Waterlinies en kun je genieten van mooie muzikale klanken van The Vocals van Zangwerkplaats Gorinchem onder leiding van Helga Buitelaar. De poterne, een interne verbinding met het vestingwerk in de stad, is opengesteld. Een stukje verderop in de stad, buiten de Waterpoort, kun je je laten meeslepen door de trompetklanken van De Bazuin. Bij de Soldatenwal wordt je weggeblazen door de prachtige dancemoves van dansgezelschap Breaksquad.

Horeca

Je kunt genieten van borrel en diner bij lokale horeca. Bij de soldatenwal vind je foodtrucks die je een heerlijk menu aanbieden.

We Sluiten de Linies in Gorinchem is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en het Waterschap Rivierenland.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: