We Sluiten de Linies

Datum: Zaterdag 15 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Kom naar de Vesting Muiden tijdens We Sluiten de Linies en maak kennis met een plek die al sinds de negende eeuw vecht tegen het water. Hier begon ooit de Hollandse Waterlinie. Later werd de vestingstad ook toegevoegd aan de Stelling van Amsterdam. Dompel jezelf onder in de lichtprojecties, de verhalen over het water en liederen van shantykoor Het Ruime Sop!

Van waterproefjes tot shantyliederen

Tijdens We Sluiten de Linies in de Vesting Muiden is voor ieder wat wils te beleven. Op de gevel van het Muizenfort kun je een projectie van animatiekunstenaar Chok Wah Man over de Hollandse Waterlinies bekijken en luisteren naar ‘Waterwoorden’ door Bas Holzhaus (productie: studio Harm Hasenaar), speciaal gemaakt voor We Sluiten de Linies. In het fort vind je een uitgebreide tentoonstelling over de Hollandse Waterlinies. Heb je je ogen uitgekeken? Wandel dan door de middeleeuwse straatjes en luister bij de Zeesluis naar de nautische liederen van shantykoor Het Ruime Sop (bij slecht weer treedt het koor op in Café Ome Ko). In Fort C neemt een verhalenverteller je mee in de historie van de Hollandse Waterlinies. Vervolg daarna je weg naar de Zeesluis en de Keetpoortsluis: hier beantwoordt een expert van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht al je vragen. De kleinste bezoekers kunnen bij de Zeesluis meedoen aan speciale waterproefjes.

Bekijk hier het volledige programma!

Startpunt

We Sluiten de Linies start bij de Keetpoortsluis, Fort C en de Zeesluis.

Horeca

Bij diverse lokale horeca in Muiden kun je genieten van een heerlijke borrel en diner.

Kom op de fiets!

We adviseren bezoekers op de fiets te komen. Kom je met de auto? Deze kun je het beste parkeren op P2 aan de Mariahoeveweg (ongeveer 7 minuten loopafstand vanaf Fort C) of P1 Maxisweg (ongeveer 11 minuten loopafstand vanaf Fort C).

We Sluiten de Linies in de Vesting Muiden is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: