We Sluiten de Linies

Kom naar de Vesting Muiden tijdens We Sluiten de Linies. Dompel jezelf onder in de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.

Verhalen en uitleg

Op de gevel van Fort C kun je een projectie van film over de Hollandse Waterlinies bekijken. In het fort vind je een tentoonstelling over de waterlinie. Bovenop het fort kun je samen met een verhalenverteller uitkijken over het inundatieveld. Bij de Zeesluis staat een expert van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Hier kunnen kinderen Waterproefjes doen onder leiding van het waterschap. Bij de Keetpoortsluis vertelt een Expert van Waterschap Amstel Gooi en Vecht een verhaal.


Horeca

Bij diverse lokale horeca kun je genieten van borrel en diner.

We Sluiten de Linies in de Vesting Muiden is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: