We Sluiten de Linies

Datum: Zaterdag 22 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Ooit een bron van conflict vanwege de strategische ligging, maar vandaag de dag vooral een charmante kleine vestingstad: in Woudrichem komt de waterliniegeschiedenis tot leven. Laat je meevoeren langs eeuwenoude geveltjes en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, muziek en lekker eten tijdens We Sluiten de Linies.

Verhalen en uitleg

Bastions, ravelijnen, een bomvrij arsenaal en de gevangenpoort: Woudrichem heeft het allemaal. Tijdens We Sluiten de Linies staan de Waterlinie-elementen van deze vestingstad letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Op vijf verschillende locaties in de stad vertellen gidsen je de mooiste verhalen. Buitendijks bij de Waterpoort laat animatiekunstenaar Chok Wah Man zijn werk tot leven komen. Ook kun je hier luisteren naar het verhaal over de Hollandse Waterlinies, overgebracht door een verhalenverteller. Bij Brasserie Zus streelt het Viswijvenkoor je oren met hun stemmen in een nautisch tintje en bij Korenmolen Nooitgedagt laat de molenaar je kennismaken met zijn ambacht. Wist je dat dit de enige achtkante stenen stellingkorenmolen van Nederland is? Bij de Westbeer en de Loevenstijnse poort vertellen experts van Waterschap Rivierenland over het watermanagement vandaag de dag. Om te laten zien hoe dit in zijn werk gaat, wordt de Loevenstijnse poort ook nog eens gesloten. Een spectaculair gezicht!

Bekijk hier het volledige programma hier!

Startpunt

We Sluiten de Linies start bij Brasserie Zus.

Horeca

Heb je trek gekregen? Bij Brasserie Zus en Café ‘t Hoekske ben je van harte welkom voor een borrel of diner.

Kom op de fiets!

In Woudrichem is beperkt parkeergelegenheid beschikbaar. We adviseren je met de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Parkeer deze dan bij de Schapendam.

We Sluiten de Linies in de Vesting Woudrichem is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en Waterschap Rivierenland.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: