We Sluiten de Linies

Laat je meevoeren en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies in de Vesting Woudrichem.

Verhalen en uitleg

Het Viswijvenkoor zingt bij Brasserie Zus tijdens We Sluiten de Linies. Gidsen van de vestingstad staan op verschillende locaties langs de verlichte route. Bij de molen vertelt de molenaar meer over zijn werk en de molen. Waterschap Rivierenland sluit de Loevestijnsepoort. Hier is ook een expert aanwezig van het waterschap om vragen te beantwoorden. Een verhalenverteller staat buiten de waterpoort. Op de buitenmuur van de Waterpoort wordt een film over de Hollandse Waterlinies geprojecteerd. Een expert van Waterschap Rivierenland staat bij de Westbeer.

Horeca

Lokale horeca bieden borrel en diner aan.

We Sluiten de Linies in de Vesting Woudrichem is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en Waterschap Rivierenland.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: