We Sluiten de Linies

Datum: Vrijdag 21 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Van troubadour tot schotbalkenloods: tijdens We Sluiten de Linies is in Wijk bij Duurstede genoeg moois te beleven! Geniet van muziek, de verhalen over het water en een bijzondere animatiefilm.

Natte en droge voeten

Aan de schilderachtige Kromme Rijn vind je Wijk bij Duurstede. Deze oude vestingstad verdiende zijn sporen in de waterliniegeschiedenis door de grote inundatiesluis die er in 1870 werd gebouwd, waardoor de Nieuwe Hollandse Waterlinie veel sneller onder water gezet kon worden. Op deze bijzondere plek laten experts van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden zien hoe de sluis vandaag de dag nog gebruikt wordt. Ook bij de waterpoort in de stad vind je deze kenners van het waterbeheer en vertellen zij hoe wij vandaag de dag de Lekdijk veilig houden. Bij de Schotbalkenloods kun je tijdens We Sluiten de Linies genieten een versnapering en muziek: Semmy Prinsen draait plaatjes vanuit zijn bakfiets. Ook kun je hier een animatiefilm van Chok Wah Man bekijken. Een verhalenverteller neemt je mee in het verhaal van de Hollandse Waterlinies. Uitgekeken en – geluisterd? Wandel dan door naar de beermuur: Troubadour Leon Lutterman brengt je hier in vervoering met zijn aubade.

Bekijk hier het volledige programma!

Startpunt

We Sluiten de Linies start bij de Schotbalkenloods op het Walplantsoen.

Horeca

Dee’s Kitchen komt op het Walplantsoen lekkere Thaise hapjes en drankjes serveren vanuit haar foodtruck.

Kom op de fiets!

In Wijk bij Duurstede is beperkt parkeergelegenheid beschikbaar. We adviseren je op de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Parkeer deze dan op het Walplantsoen.

We Sluiten de Linies in Wijk bij Duurstede is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: