We Sluiten de Linies

Geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies in Wijk bij Duurstede.

Verhalen en uitleg

Bij de Schotbalkenloods kun je tijdens We Sluiten de Linies genieten een drankje en van muziek: Semmy Prinsen draait plaatjes vanuit zijn bakfiets. Een expert van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden vertelt hier over de Kromme Rijn inlaat. Ook vind je hier een verhalenverteller. Bij de molen kan vertelt de molenaar een verhaal. Stadstroubadour Boudewijn Hansen staat op de beermuur. Bij de Waterpoort vertelt een expert van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Ook wordt de Waterpoort deze avond geopend en gesloten.

Horeca

Restaurant de Engel en Restaurant Dorestad hebben deze avond een Waterlinie-menu op de kaart staan. De foodtruck van de Cheffeurs staat in de haven.

We Sluiten de Linies in Wijk bij Duurstede is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: