We Sluiten de Linies

Datum: Vrijdag 14 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Tijdens We Sluiten de Linies is bij de Zeesluis in Edam van alles te beleven! Loop rond en geniet van verhalen, kunst en cultuur.

Van Zeesluis tot peilschaalpaal

We Sluiten de Linies, een lichtroute rond de Zeesluis bij Edam laat je kennismaken met het verleden, heden en de toekomst van de Hollandse Waterlinies. Hoe werkten de waterlinies en wat zie je daar vandaag de dag nog van terug? Een verhalenverteller en experts van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laten je kennismaken met dit unieke stukje geschiedenis dat tot op de dag van vandaag doorwerkt: gids Colette Cramer vertelt over het inundatieveld en de peilschaalpaal. Ben je na al deze kennis toe aan wat ontspanning? Laat je dan meevoeren door de muziek van Daan de Loor op Cajon en zangeres en accordeoniste Sofie de Klerk: Energiek en afwisselend stromen hun klanken over de Zeesluis.

Bekijk hier het volledige programma!

startpunt

We Sluiten de Linies start bij Paviljoen Strandbad Edam.

Horeca

Voor een hapje en een drankje tijdens We Sluiten de Linies kun je terecht bij Strandbad Edam: www.strandbadedam.nl.

Kom op de fiets!

We adviseren bezoekers op de fiets te komen. Kom je met de auto? Dan kun je deze parkeren op de grote parkeerplaats aan de Zeevangsdijk.

We Sluiten de Linies bij de Zeesluis in Edam is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: