Persontvangst

Voor een bezoek aan de Hollandse Waterlinies kun je contact opnemen met Susanne Pieren: s.pieren@utrechtmarketing.nl. Graag laten we je de pareltjes van de Hollandse Waterlinies zien. Vanwege corona organiseren we geen persreizen. Maar we bieden op maat gemaakte persontvangsten aan. Hieronder enkele voorbeelden van thema’s:

• Op fortensafari met de boswachter op een van de natuurforten van de Hollandse Waterlinies
• Bezoek aan het duurzame Forteiland Pampus, tevens bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam of een bezoek aan het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten
• Fietsen langs bijzondere waterwerken en meegenomen worden in het geheim van het water

Beeldmateriaal

Op zoek naar beeldmateriaal om je verhaal of reportage over de Hollandse Waterlinies te illustreren? Stuur een mailtje naar: Susanne Pieren: s.pieren@utrechtmarketing.nl. Je krijgt dan verschillende rechtenvrije foto’s. De beelden geven een goede indruk van de prachtige veelzijdigheid van de Hollandse Waterlinies. Hieronder vast een sfeerimpressie.

Over de Hollandse Waterlinies

De Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. De Stelling van Amsterdam is al UNESCO Werelderfgoed sinds 1996. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam en hoopt in 2021 de status te krijgen.

Water als bondgenoot

De Hollandse Waterlinies zijn uniek erfgoed van wereldformaat. De basis van de Nederlandse kennis op het gebied van watermanagement is bij de bouw van de linies gelegd. Ook nu nog is het een ingenieus systeem van sluizen, dijken en kanalen, aangelegd om grote stukken land onder water te zetten en het westen van Nederland zo te beschermen tegen de vijand uit het oosten. Zo werd water een bondgenoot. In de toekomst kan dit briljante watermanagementsysteem ingezet worden om ons land te beschermen tegen klimaatveranderingen.

Onontdekt gebied buiten de stad

Lange tijd mocht het gebied dat onder water zou worden gezet niet worden bebouwd. Daardoor ontstond een open landschap van natuur, akkers en weilanden. Een onontdekt gebied met rust en ruimte, vol prachtige natuur, verhalen en bijzondere objecten. Met unieke flora en fauna in de natuurgebieden op en rond de forten. Een landschap waar je mooie fiets- en wandeltochten kunt maken. Door het groen, langs waterwegen, gezellige dorpjes en diverse musea. Met altijd een nieuw fort om te ontdekken.

Persbijeenkomst Ode aan het Landschap

Op 11 mei 2021 organiseerde het NBTC een persbijeenkomst voor het themajaar Ode aan het Landschap. Kirke Mulders, projectleider communicatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, vertelde hier over de Hollandse Waterlinies en de activiteiten tijdens Ode aan de Hollandse Waterlinies.

Bekijk hier de volledige persbijeenkomst.

UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen. Een 200 km lang open landschap vol ingenieuze waterwerken en robuuste forten. Leer het unieke verhaal kennen van verdediging met water als bondgenoot.

Ode aan de Hollandse Waterlinies is een initiatief van: